dijous, 29 de març del 2012

El dia del ram (12a pregunta)


Ja fa uns quants anys, ...bastants, el petit Reciclator, va anar del diumenge de Rams amb els seus pares a la popular benedicció que es feia als Pins. Sa mare el va vestir amb roba d'estrena: unes sabatetes de xarol, uns mitjons caladets un pantaló ben curtet, una camisa de tergal, i una armilla de color taronja fluorenscent. Mentre brandava el palmó, els seus pares el miraven emocionats de tenir un nen tan formós. Però una mica més tard, quan el petit Reciclator s'estava fent la tradicional foto amb el palmó allà en el sortidor, va veure com l'avi Paxamba feia defecar el seu gosset sense recollir l'excrement. El petit Reciclator va anar a increpar-lo i fins i tot amenaçar-lo tot alçant el seu palmó i l'avi Paxamba, avergonyit, va utilitzar el palmó per escombrar i recollir la caca. 
A partir d'aquells fets i com a sentit homenatge, tots els nens utilitzen el seu palmó un cop beneït per escombrar els Pins o la Plaça de l'Església.

12a. pregunta.
Quina tradició es recuperarà aquest any el diumenge de Rams?

dimecres, 14 de març del 2012

A peu per la Quadra (11a pregunta)

I segueixo el meu periple viatger tot endintsant-me al casc antic, vorejo l'església i enfilo el carrer del Raval, on de lluny hi veig una gran ferradura penjada. He arribat al mític local "La Quadra". Ens aten a la porta un senyor molt amable que ens fa passar i ens diu que avui hi ha unes noies estupendes. I té tota la raó, a dins hi ha ple de senyores madures, amb uns escots vertiginosos i unes faldilles de lluentons. Però també hi ha senyors grandets, imitadors d'en Fred Astaire, que els hi tiren floretes i sota aquella bola de miralls típica de les discoteques dels 70, els fan proposicions (segurament deshonestes). 
L'amo va preparant plats de pa amb tomàquet i pernil mentre va canviant la música, també té temps de explicar als neòfits com jo, que el vi de la sangria s'ha d'anar a carregar a aquella bota del fons.
Una iaia m'empaita per sortir a ballar i ...qui sap què. Li dic que no, però ella no em vol escoltar i m'arramba a la seva pitrera amb una força descomunal. No puc respirar, i a sobre he d'anar ballant una música que crec que és d'en Ricky Martin. A cau d'orella em diu "ai Ricky meu, jo sí que et faria feliç". I jo m'espanto, vull marxar, però un estol de femelles m'intenten devorar. Sóc home mort, però per sort , quan ja em tenien ben atrapat, sona Paquito Chocolatero i tots els clients i clientes del local es posen en files per fer la coreografia de tan bonica cançó.

11a. pregunta
Quin aniversari celebra enguany La Quadra?