dilluns, 21 de setembre del 2009

Astèrix a la fira

Estem a l'any 2009 dc, tota la fira esta ocupada....Tota? tota no. Un grup irreductible d'amics i voluntaris de l'hospital resisteixen encara i sempre a l'invasor.
Cada any igual, sempre hi ha un poble que intenta envair l'essència de la fira. Un any els gallecs i volien, clar, imposar-nos el pop a la gallega. Un altre el poble d'Escocia i volien emborratxar-los a tots de whisky. Després els bascos que ens volien fer tastar el marmitako. I l'últim any els italians que tan si com no, ens volien fer empassar pizza.
Enguany un grup de xilens intenta atacar el vermut de la fira i vol sotmetre al tradicional vermut a l'almeja xilena i la seva salsa.
Però el druida Vidàlix desconfia d'ells i ven els tiquets i torna el canvi amb precisió. El cap Puigix organitza el grup per poder atendre les onades de clients que rebran.
- Pedrètix, prepara les safates
- Les olives, cal posar olives. Pedemóntix, corre a obrir una llauna.
La Llopartix i l'Aragonèssix, atenen una munió de gent que ve per la banda del bar rodó, i Nesplérix i Juhanuixix, vigilen la reraguarda perquè no falti de res.
I mentre en Rierix posa el vermut dins els gots, la Gallífix ja ha tirat la salsa Espinaler a vuit vermuts. Mentre, el client Cóquix demana més vermut.
- No, tu no Cóquix que quan eres petit vas caure dins la cassola de vermut.
I se'n va enfadat, per no poder tastar més vermut, però feliç perquè han aconseguit un any més la victòria.

4 comentaris:

M. M ha dit...

No entenc qui és en Coquix, en Coc o coq o no se, és mort..........

salsa romesco ha dit...

És en Moisès Coca, que es fot els vermuts de cinc en cinc.

jo ha dit...

M.M que no saps, que quasi, quasi, és l'única època de l'any que se'l veu per Calella, i et diu : que com anem ? mira aqui com sempre a fer el vermut i aixeca les espatlles i ja no diu res més.

M.M ha dit...

Ai! nois! jo no ho sabia, mira que jo ni el veig als vermuts.........., i no és que sigui petit!