divendres, 22 de febrer del 2008

Analisi electoral


Després de les eleccions a la salsa d'en Tassu, he cregut oportú fer una analisi seriosa i documentada dels resultats, per això m'he disfressat de Carles Francino i em disposo a valorar el que els electors ens han volgut transmetre.
Per començar direm que van votar 6 persones sobre un cens de 16 persones majors d'edat, això suposa un 26,67% de l'electorat amb dret a vot. És la participació més baixa de les eleccions a salsa de calçot, baixant un 5,4% de l'última vegada que hi va haver eleccions. Els nostres analistes valoren aquest fet com a molt preocupant i detecten un cert cansament de la massa social.
Els grans guanyadors amb un 83% dels vots han sigut els partidaris del SI, partien a les enquestes d'un forquilla que anava 3 punts per sota del que realment va ser. No hi ha dubte que la incorporació de l'Albert Pumarola al partit s'ha traduit en un ampli suport cap a la candidatura.
Els partidaris del NO es van quedar en un 17%, en els seus comunicats diuen que poden ser decisius i agraeixen el suport que han rebut. Pensen fer una oposició constructiva i aportar a la següent calçotada noves idees i una manera de fer diferent, més progressista i proposar un canvi al model que porta tans anys al govern.
Els que considerem els grans perdedors del sufragi ha sigut els centristes, que optaven pel MIG MIG, que amb 0 vots, s'han quedat amb un 0% de percentatge. No obstant els seus liders consideren que l'abstenció els ha fet molt mal, i que els ha perjudicat el fet de convocar els comicis un dissabte al mes de febrer, s'haurà de valorar en futures convocatòries.
I per últim el nou grup que optava perquè la salsa seria tòxica, un grup jove que valora molt positivament l'experiència i que pensa que en properes eleccions ja pot optar a tenir representació dins la salsa.

1 comentari:

Anònim ha dit...

COM DIRIEN LA MAJORIA DE POLITICS, EN AQUESTA FORQUILLA DE RESULTATS QUE HA PRESENTAT MOL CUROSAMEN SALSA ROMESCO, TOTES LES OPCIONS DE VOT HAN GUANYAT!!. ELS QUE VARESN TRIAR BONA; PER QUE HAN GUANYAT DE VEREITAT, EL DE DOLOENTA PERQUE ES PENSAVEN TREURE MENYS VOTS, ELS DE MIG MIG, PERQUE TOT ELS HI VA BE, I ELS DE TOXICA PERQUE ES ELQUE VOLIEN TREURE, NI UN VOT. JA HO VEIEU COM SI DE POLITICA ES TRACTES!!!! FELICITATS A TOTS!!!!